Duminică, 27 Noiembrie 2011 10:57

Cind spunem Sufletul Neamului Romanesc intelegem toti romanii, atit cei vii cat si cei trecuti in lumea de dincolo, cei care au trait de la inceputul istoriei pe acest pamant si cei care vor trai si in viitor. Un popor ajunge la constiinta acestui intreg, cand o depaseste pe cea a intereselor sale. Neamul are un patrimoniu fizic biologic, carnea si singele, un patrimoniu material, pamantul tarii si bogatiile lui, precum si un patrimoniu spiritual, care cuprinde conceptia lui despre Dumnezeu, lume si viata, onoarea lui si cultura lui. Toate aceste trei patrimonii isi au importanta lor, de aceea neamul este dator sa si le apere, dar cea mai mare insemnatate o are patrimoniul sau spiritual, pentru ca numai el poarta pecetea eternitatii.


Momentul actual prin care trece tara noastra are ca particularitate tendinta preponderenta a romnilor de a actiona ntocmai ca niste celule separate si haotice. Acest aspect, care este evident pentru o minte lucida si patrunzatoare, ar trebui sa ne dea de gndit, ntruct, un popor exista n baza unei constiinte tainice de grup, a unei constiinte fundamentale, colective, etnice, care se sprijina ntr-un mod criptic pe o unitate de neam, de limba, de cultura, de traditii si, mai ales, pe o unitate deplina de credinta.

Toate aceste legaturi tainice sunt acum grav amenintate mai ales datorita faptului ca, sub presiunea nevoilor umane elementare, nivelul constiintei nationale a scazut uluitor de mult. Ca urmare a acestui fenomen, oamenii nu mai au cel mai adesea aproape deloc capacitatea sa gndeasca, pe termen lung, la ceea ce va ramne dupa aceste generatii chinuite de tulburarile politice si istorice ale sfisitului sec. XX si inceputul sec. XXI pentru ca oamenii sunt n continuare interesati cel mai mult de puterea lor financiara sau de disperarea ca ar putea muri de foame. Marile valori spirituale si morale care au ridicat si au mentinut popoare n istorie acum aproape ca sunt pe cale sa se piarda, o data cu diminuarea credintei n Dumnezeu.

Stiind toate acestea, trebuie tocmai de aceea sa ne ndreptam ferm atentia mai ales catre ceea ce este necesar sa mentinem nealterat si chiar sa amplificam: credinta ferma si de nezdruncinat n Dumnezeu. Sa ne amintim ca aproape ntotdeauna ortodoxismul a fost coloana vertebrala a romnismului si sa nu uitam ca respectul fata de cultura si traditie, respectul fata de naintasi si fata de eroii neamului au reprezentat la noi niste trasaturi definitorii.

Mai ales astazi, se impune sa pastram un moment de reculegere pentru toate marile suflete ale marilor eroi ai unitatii nationale a romnilor: Burebista, Decebal, Mircea cel Batrn, Stefan cel Mare, Mihai Viteazul. Ei au facut sau au visat Unirea cu pretul vietii lor, nchinndu-se cu mna dreapta si sprijinindu-se ferm pe sabie cu mna stnga. Lor li se pot adauga Alexandru Ioan Cuza si Ferdinand I care au dus-o apoi la bun sfrsit la masa tratativelor...

Dar, pentru ca acum Romnia sa renasca este necesar sa contribuim cu totii la trezirea unei comuniuni tainice si plenar inspiratoare cu Sufletul Neamului Romnesc care n permanenta exista si ne poate mbratisa cu suflul sau emotional. n aceasta directie, daca pentru fiinta umana trezirea sufletului reprezinta nceputul contopirii inefabile n Dumnezeu, trezirea unei stari tainice de comuniune inefabila cu sufletul unui neam este cel mai adesea determinata de o profunda constientizare n fiinta proprie a unitatii ascunse a tuturor sufletelor cu undestin de exceptie, ce este intuita de toti cei ce au trait sau traiesc n snul acelui neam.

n felul acesta, se face trecerea de la cadrul limitat al simplei supravietuiri n interiorul speciei umane la constiinta misterioasa a unicitatii individului, ce se raporteaza n vederea cresterii sale spirituale, morale si fizice la valorile tainice fundamentale ale sufletului neamului n care el se naste si apoi traieste. Astfel, sufletul acelei natiuni l hraneste, l inspira, l potenteaza si l mbogateste pe cel care devine constient ca apartine unui popor, si, nu n ultimul rnd, marele suflet tainic al neamului primeste de la cel care este dornic sa se daruiasca printr-o inefabila comuniune, un suflu nou de viata, pregnant regenerator si viguros.

Noi ne-am nascut ca popor din rndul celor mai viteji si mai drepti dintre traci si nu trebuie dect sa ne amintim de Mircea cel Batrn, de Stefan cel Mare sau de Mihai Viteazul pentru a constientiza ca ei sunt continuatorii acestui spirit al vitejiei si dreptatii pe care noi avem acum datoria sa-l facem sa traiasca si sa se expansioneze din nou n inimile tuturor romnilor.

A sosit clipa sa participam AICI si ACUM cu tot sufletul si plini de aspiratie la destinul de exceptie al acestui neam romnesc care, printre altele, este chemat sa faca posibila victoria luminii divine pe aceasta gura de rai, mpotriva fortelor satanice planetare care sunt declansate din umbra de FRANCMASONERIE. Avem acum ocazia sa luptam cu sabia discernamntului si cu scutul iubirii de adevar si dreptate pentru ca aceasta tara binecuvntata de Dumnezeu sa poarte pe drept cuvint numele de Gradina Maicii Domnului.

Iata ca avem in filmul realizat la alte doua mitinguri anticip in vara lui 2009, in fata Guvernului si la Universitate, dovada ca Dumnezeu ne face semn. Curcubeul care a aparut in jurul Soarelui in data de 31 mai 2009 in timpul protestul nostru chiar si pe un cer senin, ne indreptateste nu numai sa credem, ci sa fim convinsi ca eroii si martirii acestui neam ne sint alaturi si Dumnezeu ne sustine pentru a continua lupta pentru trezirea Constiintei de Neam, a constiintei intregului, a Sufletului Poporului Romnesc Destepta-te Romne!. Aceasta este cu putinta doar prin unitatea tuturor celulelor sale a tuturor sufletelor ce alcatuiesc acest intreg. Hora din finalul acestui film este invitatia spre Unitate a tuturor oamenilor ce traiesc pe acest pamant binecuvantat si a tuturor celor care pastreaza in sufletul lor, dincolo de timp sau de spatiu, legatura cea tainica cu Neamul Romnesc.

In acest context sint de cea mai mare actualitate si de un indemn mobilizator, cuvintele poetului nostru national Mihai Eminescu: Schimbati optiunea publica, dati-i urgent o alta directie, rascoliti printre comorile ascunse ale geniului national, treziti ct mai repede spiritul propriu si caracteristic al poporului din adncurile n care doarme, faceti astfel sa apara o uriasa reactiune morala, o noua revolutie de idei, n care ideea de spiritualitate romneasca sa fie mai mare dect cuvinte precum uman, genial, frumos; n fine, fiti cu o mare putere Romni, Romni si iar Romni....

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează