Ministrul comunicaţiilor Bostan a făcut zile trecute o afirmaţie clară, prin care se opune proiectului de lege privind amplasarea antenelor GSM la o distanță de minimum 500 de metri față de unitățile de învățământ, spitale, centrele de plasament și căminele de bătrâni. Sperăm să nu fie rea intenţie ci doar o scăpare, dintr-o dorinţa arzătoare de a-şi proteja foştii colegi din domeniu (a fost membru în Consiliul de Administraţie la Romtelecom şi la Telekom Romania) şi investiţiile la care a participat. Declaraţia ministrului aici… Declaraţia, ministrului comunicaţiilor Bostan, nu ţine cont de sănătatea populaţiei şi face referire doar la calitatea semnalului GSM în defavoarea oamenilor care se îmbolnăvesc.
Acesta susţine că legislația din domeniul sănătății instituie un cadru eficient pentru protejarea populației de radiații ale undelor electromagnetice și că, potrivit unui raport al GSM Association, România s-ar înscrie în media Uniunii Europene privind cerințele legale și durata utilizării stațiilor de bază care compun rețelele mobile de comunicații electronice. Ce nu spune ministrul Bostan este că legislaţia nu ţine loc de protecţie fizică, dacă aceste antene sunt situate în localităţi şi mai mult, în imediata apropiere a unor spaţii de locuit, şcoli, spitale etc. nu există nici o garanţie că ele nu afectează sănătatea. Toate aceste probleme vă sunt prezentate în continuare în filmul documentar „O tortură generalizată, permanentă – antenele și frecvențele GSM” realizat în Franţa.
O tortură generalizată, permanentă – antenele și frecvențele GSM – partea I
Acest film documentar, realizat în Franța, despre oameni afectați de câmpurile GSM, este mărturia vie a nocivității acestei tehnologii asupra sănătății. Declarațiile victimelor din film sunt susținute, de corpul medical și de către cercetători științifici, chiar ei făcând apel la conștiința colegilor de breaslă să fie deschiși la minte și să recunoască, în loc să mușamalizeze, atunci când nu au soluții la probleme grave sau sunt depășiți de evenimente. Mărturiile acestor oameni cu o sensibilitate crescută la undele electromagnetice (explicată la finalul articolului) trebuie să ne trezească atenția asupra pericolului GSM pe care noi, cei mai puțin receptivi, îl sesizăm de abia după ce sănătatea
O tortură generalizată, permanentă – antenele și frecvențele GSM – partea a II-a
În partea a II-a se arată foarte clar, de către specialiști, că răspunsul celor responsabili de toate aceste probleme, produse de câmpurile GSM, sunt doar simple eschive. ”Vom vedea dacă sunt probleme, poate vom modifica tehnologia, dacă sunt probleme vom informa…”
O tortură generalizată, permanentă – antenele și frecvențele GSM – partea a III-a
În ultima parte a documentarului apar, în conferință publică, realizatorii filmului și cercetători care dau răspunsuri directe. Se pune problema afectării apei, implicit a organismului uman care este constituit din 75% apă, cu atât mai mult cu cât creierul are 90% apă.Este un moment de cotitură, în care decizia fiecăruia de a se expune sau nu la aceste unde nocive poate influența prin susținerea unor legi, care să reglementeze protejarea ființei umane, atât viața personală cât și a celor dragi.
Tu alegi!
William J. Rea, Fondator și director al Centrului de Sănătate a Mediului, Dallas
„Știm din școală că ne petrecem viața scăldându-ne într-un ocean de unde electromagnetice. În general, pentru marea majoritate a oamenilor, prezența undelor nu este semnalată de cele cinci simțuri clasice. În schimb, prelungirea acestor simțuri, prin folosirea radioului, televizorului, telefonului mobil, a cuptorului cu microunde, a legăturilor prin Bluetooth ș.a. ne permite să sesizăm imediat prezența acestor unde. Lucrurile stau însă altfel, dacă luăm în calcul și situația persoanelor suferinde de hipersensibilitate electromagnetică. Ce este hipersensibilitatea electromagnetică? Pentru a răspunde la întrebarea de mai sus redăm concluziile studiului efectuat în 2005, de OMS (Organizația Mondială a Sănătății). “Hipersensibilitatea Electromagnetică (EHS, dacă se folosesc inițialele englezești) se caracterizează printr-o varietate de simptome nespecifice, care diferă de la individ la individ. Simptomele sale sunt cu siguranță reale și pot varia foarte mult în ceea ce privește severitatea lor.Oricare ar fi cauza acestei hipersensibilități, ea poate constitui o problemă care blochează individul afectat.”
Citiţi: De ce sunt antenele GSM periculoase?
Vizionaţi: Atentat la intimitate – „securitatea” cibernetică