- Peste 530 de procese cu Mittal Steel care a refuzat să acorde un salariu conform Contractului Colectiv de Muncă celor disponibilizați, ce s-a întins pe o perioadă de aproape doi ani. Prin această acțiune am probat „onestitatea” sistemului judiciar românesc și ne-am testat și noi anduranța. În acea perioadă am făcut naveta la Tribunalul Hunedoara-Deva și Curtea de Apel Alba, suplimentar am fost și la Curtea Constituțională. Din motive oculte, Tribunalul Hunedoara-Deva asigurându-și spatele la Curtea de Apel Alba unde urma să se judece recursul, a început să respingă pe bandă acțiunea siderurgiștilor hunedoreni. Constatând că procesul (procesele) a fost aranjat, am apelat la Curtea Supremă de Justiție, unde am obținut strămutarea unui dosar la Tribunalul Timiș, care ne-a dat câștig de cauză, iar Curtea de Apel Timișoara, a întărit-o ca fiind definitivă și irevocabilă. În această situație contradictorie am solicitat „arbitrajul” Consiliului Superior al Magistraturii care îndeplinește rolul constituțional de, cităm: „garantul independenței justiției C.S.M. însă, nu a răspuns la nici unul din memoriile noastre, fapt pentru care ne-am deplasat la sediul din București în audiență. Aici, stupoare! Judecătoarea blondă (la propriu) nu a vrut să se prezinte și m-a ascultat pe scurt cu ușa deschisă și jandarmul în dreptul ei. După acest tratament al CSM, ne-am adresat Președintelui României solicitând măcar un răspuns la Memoriile noastre către CSM. În final am primit un „răspuns juridic” ce ne oferea varianta unui recurs în interesul legii. Legea (Codul Muncii) între timp a fost modificată, iar soluția recursului nu permitea repararea contradicției sesizată de noi. Nu este prima nedreptate în masă a Tribunalului Hunedoara-Deva, cu un an înainte 2003-2004 a mai prădat 2000 de siderurgiști (scan Tribunal aici).
Am constatat astfel pe viu corupția din justiție și am înțeles care este prețul amar al DREPTĂȚII. Cei peste 530 de hunedoreni au fost prădați de dreptul lor, în sumă de aproximativ 4 miliarde ROL, de niște judecători care au reclamat în aceeași perioadă, culmea, tot drepturi salariale „cuvenite”, judecându-se cu Ministerul Justiției.
- Proces cu Consiliul Local Hunedoara, pentru că au prejudiciat bugetul local în 2004 cu 177,253 miliarde lei ( echivalentul a 5,355 milioane dolari ) scutind la plata impozitelor pe noul patron al SC Siderurgica ISPAT SA ( viitorul Mittal Steel ). Culmea este că acesta nici nu a cerut oficial această scutire, ci „cadoul” a venit „de sus” de la primul ministru Năstase Adrian, iar consilierii locali s-au executat în unanimitate. Proces am avut și cu Primarul Municipiului Hunedoara, Hada Ovidiu în 2010, pe care l-am câștigat cu ajutorul Îngerilor, după un an, la Curtea de Apel Alba.
- Procese la Tribunalul București, Curtea de Apel București. Procese legate de pașaportul electronic cu date biometrice și mai târziu împotriva obligativității cardurilor ITB (Intreprinderea de Transporturi București);
- Plângeri și Denunțuri penale la Parchet, DIICOT, DNA împotriva funcționarilor publici, conducerilor Asociațiilor de Proprietari, societatea de prestări servicii publice, SC Apaprod SA.
Ultima noastră acțiune în instanță s-a finalizat de curând cu eliberarea din funcție a Președintelui Consiliului județean Hunedoara Moloț Mircea Ioan, după un proces de peste doi ani, Moloț versus ANI în care noi am susținut Agenția Națională de Integritate. Acest proces fără sprijinul nostru și al colegilor din societatea civilă, probabil că ar fi fost pierdut deoarece ANI nu a fost prezent la nici un termen la Curtea de Apel Alba. În continuare se ocupă DNA de activitatea expoliticianului Moloț Mircea Ioan (articol aici… și aici…)
Citește și „Faptele oamenilor de la Asociația civică Dreptate (Acțiuni civice) – Video”
Acțiunile noastre sunt locale și naționale, dar indiferent de amploarea lor sunt în primul rând o dovadă că se poate și au devenit un precedent care trebuie să fie motorul acestui Neam Unit.
De aceea când donezi 2% Asociației DREPTATE, din impozitul pe care statul ți-l ia și din care cu greu (sau deloc) vezi rezultatele contribuției tale, trebuie să fii conștient că îți donezi Ție 2% fiindcă DREPTATEA este un bun de care beneficiem cu toții.
Îndrăzniți să ne contactați, când sunteți sinceri și bine intenționați! Mulțumim!
Contact: asociatia_dreptate_hd@yahoo.com
elefon: 0732.745.763
Descărcați, completați și trimiteți la ANAF formularul: Declarația 230 pentru redirecționarea a 2% din impozitul pe venit. Descarcă declarația de aici: Link1 | Link2 | Link3 .
INSTRUCȚIUNI DE COMPLETARE
Declarația 230 pentru redirecționarea a 2% din impozitul pe venit.
Vă rugăm completați formularul cu datele dvs. în secțiunea I ( Date de identificare a contribuabilului) și să-l semnați.
Formularul este completat cu datele Asociației Civică DREPTATE, fiind necesar doar să completați datele mai sus menționate.